Akupunktur i København – Historisk

Akupunktur i København – Historisk

maj 24, 2019 Slået fra Af Jacob

I denne artikel vil du blive introduceret for akupunktur, som er en del af den traditionelle kinesiske medicin også kaldt TCM. Dette er en ældgammel lægevidenskab som stammer fra kina og andre dele af fjernøsten. Selvom historien rækker så langt tilbage, er det faktisk stadigvæk muligt at modtage akupunktur i København. Kiropraxis er en klinik på Østerbro i København, som blandt andet tilbyder denne form for behandling. Akupunktur kan hjælpe dig med en lang række symptomer,. Hvis du har lyst til at lære mere om denne form for lægevidenskab, så læs med her i artiklen. Den vil nemlig starte med at snakke om denne behandlingsforms historik og give dig et indblik i den gamle kinesiske fortolkning af kroppen.

Akupunktur i København – Læs med

Behandlingsformen er ældgammel, men det er stadigvæk muligt at prøve akupunktur i København. Da man i begyndelsen af 1970’erne fandt nogle gamle manuskripter i Ma-Wang-Tui gravene i Kina, blev man meget overrasket. Disse manuskripter indeholdte nedskrevne behandlingformer og medicinlærer fra året 168 (F.kr) før vor tidsregning. Sammen med Shi-Chi-teksten fra året 90 (F.kr) før vor tidsregning, har man fået et meget større indblik i Traditionel Kinesisk Medicin. Her bliver akupunkturen faktisk også beskrevet. Teksten henlægger faktisk akupunkturens oprindelsen til den gule kejser – Huang Di, som levede i det 3. årtusinde.

Ved du noget om akupunktur i København?

Hvad er teorien bag denne behandling?

Akupunktur er en form for afbalancerende behandling af kroppen, psyken og eventuelle symptomer. Den teori, som kineserne byggede akupunkturen på, var balance mellem Yin og Yang. Yin og Yang er to ekstremer, som mødes på midten og skaber balance. De har modsatrettende kræfter, men de er stadig afhængige af hinanden og kan ikke eksistere enkeltvis. Kun når balancen er til stede, kan menneskets Qi (livsenergi) flyde rundt i kroppen. Denne livsenergi flyder igennem det som kaldes meridianbanerne. Når din krop befinder sig i harmoni, vil din krop og psyke være rask. Dermed er din Qi, ifølge kinesernes teori, altafgørende for dit helbred.

Det er muligt at prøve i København

I nyere tid har man fået et mere logisk indblik på akupunktur. Når du modtager behandling via akupunktur i København, er det altså kun får nogle ting det virker. Hvis du altså ønsker at prøve akupunktur i København, er det vigtigt at kontakte en specialist, for at se om de kan hjælpe dig mod sygdommen eller symptomerne.

Er du træt af at stå tidligere op hver morgen for at smøre madpakke? Hvis ja, så har skolemad i hvert fald løsningen til dig!