5 tips til trykprøvning af din bolig

5 tips til trykprøvning af din bolig

oktober 10, 2018 0 Af ChristnaW

I dag er jeg tilbage på bloggen med 5 gode tips til trykprøvning af din bolig. Er du flyttet i ny bolig, som er meget dyr i el? Er du et firma, som skal have godkendt jeres bygning? Bor du i et ældre hus, som tydeligvis ikke er tæt? Så kan du bruge mine 5 tips. 

Trykprøvning for energi & klima

Tip nummer 1) Måske er jeres hus ikke så tæt, som det var engang eller også er i flyttet i en bolig, hvor elregningen er højrere end forventet? Jeg vil foreslå, at I prøver at kontakte et firma som TE Danmark og får en trykprøvning foretaget. Du kan spare både på din regning, men også på klimaets regning. I dag er der så meget fokus på klimaet og hvordan vi bruger klodens ressourser, så det er altid en god ide, at se om dit hus har nogle utætheder.

Tip nummer 2) TE Danmark tilbyder mange forskellige typer service indenfor trykprøvning, så jeg vil foreslå, at du tager et kig på deres hjemmeside, for at blive lidt klogere på deres specifikke service som blowerdoortest, tæthedsprøvning og termografering. De kan alle forskellige ting, så det kommer an på hvilket problem, som du har i dit hus eller din lejlighed.

Det er super nemt

Tip nummer 3) Jeg har brugt TE Danmark mange gange, fordi jeg arbejde i et byggeselskab. Vi skal altid foretage en trykprøvning, for vores bygninger kan blive godkendt at kommunen. Det er super nemt at kontakte TE Danmark og få dem ud til en konsultation. De kan hurtigt give en pris og fortælle dig, hvilket service de tror, du har brug for i dit hus.

Tip nummer 4) Du kan selv finde ud af forskellen på de forskellige service ved at identificere problemet i din bolig. Man får foretaget en blowerdoortest, hvis du synes klimaet er dårligt indendøre og din elregning er røget i vejret. Tæthedsprøvning får vi altid foretaget i nye bygninger, men man kan også få dem foretaget i en ældre bygning, hvis der opstår trækgener og man derfor vil teste om bygningen er tæt. Til sidst er der termografering, som bruges i sammenhæng med en blowerdoortest. Denne måler varmen og kan derfor identificere specifikke problemområder.

Tip nummer 5) Det er bare om, at komme igang. Nu har jeg fortalt en masse om trykprøvning, så det er bare om at identificere dit problem i din bolig og kontakte TE Danmark.

Jeg håber du kunne bruge mine 5 tips!