Timber til ethvert byggeprojekt

Timber til ethvert byggeprojekt

oktober 28, 2022 Slået fra Af Jette Jensen

Timber er træ, der specifikt udvindes og bruges til byggeprojekter, hvad enten det er huse, terrasser, hegn eller sågar både. Hvis du står og mangler timber til dit forestående byggeprojekt, er det vigtigt at finde en leverandør, der er leveringsdygtig i netop den type træ, du har behov for. Hvad enten det er terrassebrædder, træbeklædning eller konstruktionstræ, er det essentielt, at leverandøren foretager en kompetent og professionel rådgivning og vejledning. Dette sikrer, at du i sidste ende står med træ, som er bæredygtigt, holdbart og godt at bygge med.

Det er yderligere væsentligt at finde en leverandør, som har partnere rundt omkring i hele verden. Forskellige skove har forskellige træer med multiple egenskaber, og derfor er det centralt, at kunne vælge mellem mange forskellige sorter af timber. Så hvad enten du er entreprenør, arkitekt eller trælastsælger, så find et firma der er leveringsdygtigt i træ af alle sorter, former og størrelser.

Bæredygtigt timber hele vejen igennem

Når man skal vælge det rigtige træ, til hvad man nu skal konstruere, er det i udpræget grad vigtigt, at der i processen er gjort en indsats for miljøet. Dette kan du sikre ved, at sætte dig grundigt ind i, hvorvidt din leverandør er certificeret indenfor dette. Som bruger kan du kigge efter, om virksomheden er FSC- og PEFC-certificerede. FSC-certificering betyder, at du som forbruger eller virksomhed kan vælge træ, som med garanti er udvundet på bæredygtig vis, og som ikke har negativ indflydelse på skovens miljø. En PEFC-certificering er i samme boldgade, og har til formål, at træets udvinding lever op til kriterier, der ikke er skadelige for miljøet.

Anbefalingen er altså at finde en leverandør af timber, som tænker det globale i det lokale. Med andre ord træ fra hele verden, som nemt og gnidningsfrit kan hentes og handles i din lokale trælast.