Eva Persson: Karrierekvinder behøver ikke fravælge børn

Eva Persson: Karrierekvinder behøver ikke fravælge børn

april 18, 2019 Slået fra Af Plantedamen

Eva Persson er en sej kvinde med høj arbejdsmoral og en tro på det gode i mennesker. Derfor var det et hårdt slag, da hun blev fanget i en mediestorm fyldt med had og kritik af sin korte barsel. I dag har hun lagt kritikken bag sig, men arbejder fortsat for at inspirere andre kvinder og vise, at det er muligt både at være mor og succesrig karrierekvinde.

Hvem er Eva Persson?

Hvis du er nødt til at stille det spørgsmål, er du en af de få i 2016, der ikke læste overskrifter som ”advokatmor droppede barsel”. Eva Persson stod nemlig frem og fortalte, hvordan hun efter kun en uges barsel igen var tilbage på arbejdet. Det var nok til at skabe en voldsom bølge af kritik fra rasende mødre og andre danskere. Men kritikerne glemte, at der altid er to sider af en sag. De havde så travlt med at kalde Eva Persson en dårlig mor, at de ikke bemærkede, hvordan det hele faktisk foregik på sønnens præmisser. Når Evas søn var vågen, var al hendes opmærksomhed nemlig rettet mod ham, og når han sov, kunne hun så arbejde videre som advokat.

Hvorfor tog Eva Persson en kort barsel?

Måske er det virkelige det spørgsmål, som mange vrede mødre overså. Hvorfor tog Eva Persson en kort barsel? I 2016 havde alle så travlt med fordomsfuldt selv at besvare det spørgsmål, at de overså Evas egen forklaring. Som selvstændig og ejer af et advokatfirma havde hun nemlig ikke ret mange andre muligheder, hvis hun ville drive virksomheden videre. Derfor valgte hun en mere fleksibel form for barsel, hvor hendes søn var med på arbejde. Det var slet ikke så radikalt eller forrykt, som medierne og mange kvinder fik det til at fremstå. Det var i stedet den eneste reelle løsning, hvis hun skulle beholde sit arbejde.

Kvinder kan godt begge dele

Der var dog også mange positive tilbagemeldinger. Flere kvinder roste Eva for hendes mod, og en anden advokat skrev, at Eva havde givet hende troen på, at familielivet godt kunne kombineres med karrieren. Hun havde ellers tidligere tænkt at børn var et fravalg, men pga. Eva indså hun, at kvinder godt kan gøre begge dele. Også selvom det kræver prioritering og fravalg. Derfor mener Eva, at dramaet ikke har været helt forgæves. For når bare én kvinde kan få troen på sig selv og sine muligheder, så kan andre også.